ERVAAR GHANA & HET GHANA VERKEERSBUREAU

In 2007 startten wij een bijzonder omtwikkelingssamenwerkingsproject: 'Ga naar Ghana', wat we later hernoemden in 'Ervaar Ghana' en het 'Ghana Verkeersbureau'. Het doel was armoedebestrijding in het platteland van Ghana en meer mensen meer laten genieten van het moois dat Ghana en de Ghanezen daar te bieden heeft aan de betrokken reiziger.

Samen met meer dan 100 vrijwilligers en samen met partners hier en in Ghana, vulden we de 'missing link' in tussen ontwikkelingsprojecten in Ghana op het gebied van ecotoerisme aan de ene kant, en hun uiteindelijke doelgroep (reizigers) aan de andere kant.

'Ervaar Ghana' is een promotiecampagne geweest om meer reizigers te trekken naar de plattelandsgebieden van Ghana, waar ecotoerisme naast landbouw de enige reele optie is voor perspectief.

In 2009 verscheen de eerste druk van 'Reis- en cultuurgids Ervaar Ghana'. Voormalig president John Kufuor nam het eerste exemplaar in ontvangst. Het werd direct genomineerd voor beste reisboek door de Nederlandse reisboekwinkels. In 2010 volgde de verfilming voor de Belgische televisie en in 2011 de tweede druk. Het werd het best verkochte en zeer gewaarde reisboek over Ghana en de West-Afrikaans cultuur. Een reisgids die leest als een roman en uitlegt wat er schuilt achter datgene wat de reiziger ziet, hoort en voelt.

Met het Ghana Verkeersbureau zorgden wij 10 jaar lang voor een aanspreekpunt voor beoogd reizigers naar Ghana en stimuleerden wij positieve aandacht voor Ghana als reisbestemming in de Nederlandstalige pers. Hieronder is een kleine selectie: interview op SBS Shownieuws van 19 november 2009
Deventer Post

Home