"Ik denk dat dit de eerste reisgids ooit is die ik helemaal gelezen heb!"

"Wat een snelle service en leuk informatiepakket!"

"Goed dat door direct bij jullie te bestellen de maximale opbrengst naar het goede doel gaat"

"Het knappe aan Ervaar Ghana vind ik dat het boekje waarmaakt wat het beloofde: een reisgids die niet veroudert (mei 2014)."

"Net terug uit Ghana en het was zo heerlijk herkenbaar (november 2013)"

"wat een verademing ten opzichte van de Bradt die alweer verouderd is"

"Dank voor de tip over de film. Bol.com verkoopt deze niet"


41 ecobestemmingen in beeld

Informatieve kaarten

14 thematische hoofdstukken

ruim 100 praktische tips in aparte kaders

Aanbevelingen
"...I wish to state your proposed project (Go to Ghana) is laudable....We share a common goal of developing tourism to assist rural communities in Ghana"
John Mason, NCRC (Nature Conservation Research Centre, Ghana)

"...The promotion of Ghana as an interesting and rewarding eco-tourism destination in the Dutch Market will therefore complement our efforts very nicely and also comes exactly at the right time. We therefore wholeheartedly endorse the project and would like to urge other organizations and institutions to support the initiative as well"
Corjan van der Jagt,
SNV Ghana (Nederlandse Ontwikkelingsorganisatie)

"...The first Dutch Travel Guide on Ghana will be an important contribution which will enrich existing data/information on Ghana, and consequently encourage more Dutch citizens to travel to Ghana."
Eric Odoi-Ani, Deputy Head of Mission Ghana, The Hague

"...Your proposal has been accepted as laudable and the Ghana Tourist Board will partner you in this project to make it successful."
Gifty Kwansa, Ghana Tourism Board

"...We gaan er voor!"
Lianne van Rijssel,
Stichting Ontmoet Afrika

"...Wat ik van jullie gids heb gelezen maakt me enthousiast. Fijn dat zo'n boek er komt voor iedereen wat meer wil dan wat oppervlakkig toerisme!"
Ton van der Lee, schrijver


Overige recensies "Geeft zowel voor reizigers als thuisblijvers een prettige indruk van het land. Voor wie een duik in de cultuur van alledag wil nemen. Mooie plaatjes." Lees
meer... , Africa News

"De gids bevat veel nuttige informatie over uiteenlopende onderwerpen. Al met al een lezenswaardige en originele gids.", Lees meer... NBD/Biblion

"De grote kracht van deze uitgave is dat ze niet saai of belerend is, maar wel onderhoudend en verhalend, af en toe grappig ook, terwijl toch alles gezegd wordt wat je moet weten voor een aangenaam verblijf in het land. Een leuke reisgids maakt een reis nog aangenamer, zelfs al maak je die reis maar in gedachten."
Lees meer..., Reisboek.be

"Een complete reisgids vol interessante weetjes en prachtige foto's. 'Ervaar Ghana' is interessant voor zowel de gepassioneerde reiziger als voor de thuisblijver." Lees meer..., Columbus Reismagazine

"Mooie, goed verzorgde, compacte reisgids over Ghana. De enige in het Nederlands. Een mooie aanvulling op ons assortiment en ze krijgen een prominent plekje.", Reisboekenwinkel De Noorderzon

"Beschrijft op enthousiaste wijze hoe leuk het is om Ghana te bezoeken, waarbij het leren kennen van de Ghanese cultuur en bevolking centraal staat. Het is een handzaam reisgidsje dat u gemakkelijk meeneemt op reis.", Stanley&Livingstone

"Echt een gids die tot stand is gekomen door mensen die het met hart en ziel hebben ervaren en hebben weten op te tekenen, zonder langdradig te zijn, maar precies dat beschrijven dat een bezoeker/reiziger zichzelf zou afvragen. Iets dat je veelal in de doorsnee reisgids niet vindt."

"Na de nodige jaren ervaring in Ghana doet deze gids ons wel wat. Zeer verzorgde en handzame uitgave, sfeervolle fotoís en inspirerende opbouw in 'ervaar-themaís'."

"Deze gids heeft gekozen voor een benadering vanuit een interessant nieuw perspectief. Ik ben dan ook wel even zoet met lezen. Rijkelijk voorzien van foto's, er zitten prachtige platen tussen. Ik ben dan ook erg blij met deze boekenkastvulling, maar eerst lekker lezen..."

"Ik kom sinds 1973 regelmatig in Ghana. Veel aangename herkenning en ook nog nieuwe, welkome wetenswaardigheden."

"Ik vond het een erg prettig boek om te lezen. Ik heb er veel van opgestoken en erg gelachen om de anekdotes."

"Het is een juweeltje geworden! Het is een mooi handzaam formaat en het ziet er goed leesbaar uit met praktische informatie en mooie foto's."

"Veel prachtige foto's en nuttige informatie. Eigenlijk staat hier alles in wat wij normaal gesproken moeten uitleggen aan onze vrijwilligers, en dan meer en mooier!"

"Dit verdient navolging. Ik kan me voorstellen dat Ervaar Kenia, Zambia, Mali etc er aan kan komen!"

"Zelfs mijn man(verstokte Europa reiziger) vond het een interessant boek. Hij is absoluut niet van de 'tropische bestemmingen', maar vond juist de cultuur interessant in beeld gebracht."

"Het is meer dan alleen een reisgids. Er wordt duidelijk ook vooruit gekeken: wat nu als je zelf een project wilt opzetten. En de knipoog van 'ervaar Nederland' is erg leuk."

"Deze gids hoort toch wel bij de afdeling betere reisgidsen."

"Ik zal dit informatieve en prachtig uitgegeven reisboek met plezier verder gaan lezen, ook al kom ik voorlopig niet in Ghana. Een eerste blik in het boek was al voldoende om een gesprek met twee Nederlandse ontwikkelingswerkers uit Ghana eerder deze week beter te begrijpen."

"Het boek ligt lekker in de hand, mooi compact om mee te nemen."

"20 Eurie is geen geld voor zo'n leuk en mooi boekje."

"Het is een mooi boek met veel informatie, we wanen ons weer even terug in Ghana (waar we 2 jaar gewoond en gewerkt hebben).Meer van deze reisgidsen zijn van harte welkom."

"Jullie reisgids gaf het laatste zetje. Volgend jaar willen we naar Ghana op reis om dit in het echt te zien."


ERVAAR GHANA & HET GHANA VERKEERSBUREAU

In 2007 startten wij een bijzonder ontwikkelingssamenwerkingsproject: 'Ga naar Ghana', wat we later hernoemden in 'Ervaar Ghana' en het 'Ghana Verkeersbureau'. Het doel was armoedebestrijding in het platteland van Ghana en meer mensen meer laten genieten van het moois dat Ghana en de Ghanezen daar te bieden heeft aan de betrokken reiziger.

Samen met meer dan 100 vrijwilligers en samen met partners hier en in Ghana, vulden we de 'missing link' in tussen ontwikkelingsprojecten in Ghana op het gebied van ecotoerisme aan de ene kant, en hun uiteindelijke doelgroep (reizigers) aan de andere kant.

'Ervaar Ghana' is een promotiecampagne geweest om meer reizigers te trekken naar de plattelandsgebieden van Ghana, waar ecotoerisme naast landbouw de enige reele optie is voor perspectief.

ERVAAR GHANA
In 2009 verscheen de eerste druk van 'Reis- en cultuurgids Ervaar Ghana'. Voormalig president John Kufuor nam het eerste exemplaar in ontvangst. Het werd direct genomineerd voor beste reisboek door de Nederlandse reisboekwinkels. In 2010 volgde de verfilming voor de Belgische televisie en in 2011 de tweede druk. Het werd het best verkochte en zeer gewaarde reisboek over Ghana en de West-Afrikaans cultuur. Een reisgids die leest als een roman en uitlegt wat er schuilt achter datgene wat de reiziger ziet, hoort en voelt.

Cultuurgids die leest als actuele roman
Best verkochte boek over Ghana in Nederland en BelgiŽ
Genomineerd voor 'Beste reisgids'
Verfilmd voor de Belgische televisie
Opbrengst naar ecobestemmingen

- De culturele achtergronden
- 40 ecobestemmingen
- 100 praktische tips
- Woordenlijst in 4 talen
- 400 pagina's (boek), 85 minuten (dvd)
- 12x17 cm, stevig gebonden, 2e druk
- Vol kleurenfoto's
- Nederlandstalig
- ISBN: 978-90-809-6303-0 (boek) ISBN: 978-90-809-6304-7 (dvd)
- Inclusief website met actualiteiten

Voor wie...
- ...een roman wil lezen over Afrikaanse cultuur
- ...van reizen houdt en nog niet in Ghana is geweest
- ...Afrika wil leren kennen, gevorderd of als beginner
- ...iedereen die binnenkort naar Ghana vertrekt
- ...de thuisblijver die ook Ghana wil beleven
- ...met een leuk cadeau armoede wil bestrijden

"Ervaar Ghana" is geschreven over en voor Ghana. De opbrengst van deze reisgids kwam ten goede aan "community based" toerisme in Ghana.


GHANA VERKEERSBUREAU
Met het Ghana Verkeersbureau zorgden wij 10 jaar lang voor een aanspreekpunt voor beoogd reizigers naar Ghana en stimuleerden wij positieve aandacht voor Ghana als reisbestemming in de Nederlandstalige pers. Hieronder is een kleine selectie: interview op SBS Shownieuws van 19 november 2009

Deventer Post