Bibliografie:

Gerard van Heusden
Gerard van Heusden (Informaticus, Technisch Bedrijfskundige, 1968). Vanaf 1990 werkzaam op het grensvlak van organisatieverandering en vernieuwende informatietechnologie, als management consultant, lijn- en interimmanager en coach voor m.n. jong aanstormend talent. Werkervaring in de financiële wereld, de overheid, de ICT-dienstverlening en de uitgeverij.

Mijn eigen zoektocht
Tot 2003 leek ik volstrekt gelukkig met mijn drukke leven. Toen mijn zwager plotseling op jonge leeftijd overleed, was dat een katalysator voor een abrupte breuk met mijn “huwelijk” met mijn werk(gever). Ik vertelde mijn baas dat ik weg wilde; hij besloot dat dat dan per direct moest gebeuren. Interim-klussen genoeg, maar gelukkig was ik niet. Ik besloot te doen wat ik altijd weglachte met “dat doe ik pas als ik tussen twee banen zit”: vier maanden reizen door Zuid-Amerika. Een prachtig besluit.

Mijn sabbatical bracht me langs het "einde van de wereld": de zuidpunt van Zuid-Amerika en zelfs nog verder tot in Antarctica. "Het begin van alles", zo zou je ook tegen deze uithoek aan kunnen kijken staat daar op de kademuur geschreven. En dat werd het voor mij! Ik maakte een nieuwe start, privé en in mijn werk.

Ik vond het verbazend hoe weinig positief mensen in eerste instantie reageerde op mijn besluit. Scepsis en bezorgheid vielen mij ten deel. Pas halverwege veranderde de houding van mijn omgeving. Mijn email-verhaal sloeg aan. Ze begrepen hoe goed dit sabbatical voor mij was. Mijn enthousiasme werd hun enthousiasme en het inspireerde mensen om hetzelfde te doen: Eva bijvoorbeeld. Samen besloten we dat "Op Staande Voet Op Stap" er moest komen: als laatste zetje voor wie nog niet durft en als eye-opener voor de rest van deze wereld. klik hier voor het boek over een reizend sabbatical

Binnen Coolywooly Ervaringen verzorg ik journalistieke bijdragen, beeldverhalen en workshops over onze reizen en sabbatical-ervaringen. Daarnaast ben ik werkzaam als management adviseur/interim-manager, waarbij ik dagelijks gebruik maak van mijn reiservaringen: er gaat altijd een route, hooguit met een mooie omweg!

Home

Loopbaanbegeleiding Coach te Deventer Home
Waarom Coolywooly Reisverhalen?
Actueel
Waar kwam en komt Coolywooly?
Wat doet Coolywooly Reisverhalen?
Contact leggen met Coolywooly reisverhalen
Een reisboek met een missie?
Equador, Galapagos, Patagonie, Antarctica, Uruquay, Paraguay, Brazilie
Voorpublicatie uit Op Staande Voet Op Stap
Verhaal1: Een reizend sabbatical; je baan opzeggen
Verhaal2: Torres del Paine
Verhaal3: Terugkijken op de reis van mijn leven
Waarom op Sabbatical gaan?
Gerard van Heusden
Het kertsverhaal in den vreemde
Waarom daar een boek over schrijven
Bestellen on-line
Recensies
Foto's over Op Staande Voet Op Stap
Bestemmingen van Coolywooly Reisverhalen
Fotopagina over Chili en Patagonie
Fotopagina over Argentinie
Fotopagina over Ghana
Fotopagina over Praag
Fotopagina over Madeira
Fotopagina over Galapagos
Fotopagina over Equador
Fotopagina over Zuid-Amerika
Fotopagina over Europa
Fotopagina over Azie
Fotopagina over Antarctica
Fotopagina over Oceanie
Fotopagina over Afrika
Fotopagina over Argentinie
Links
Inhoud van het boek Voor leden van het interimnetwerk 15 januari 2006; lezing en concert in de School van Frieswijk